Kesälomalle mitalit kaulassa

Vie minut kouluun -läksykerho jäi lomalle kesäkuun lopulla. Kerholaisille järjestettiin koulun päättymisen kunniaksi päättäjäisjuhlat, jossa kaikille kerholaisille annettiin mitali osallistumisesta.

Neljä koulussa parhaiten menestynyttä sai lisäksi kunniakirjan ahkeroinnistaan. Kärkipaikkaa parhailla arvosanoilla piti Tsetsko, mikä olikin odotettavissa, koska hänen isosiskonsa opiskelee yliopistossa ja on ollut veljellensä hyvä esimerkki. Toiselle sijalle ylsi Asja, joka siirtyi viime syksynä meidän suosituksestamme yksityiskouluun, kun eräs ruotsalainen perhe sitoutui maksamaan hänen koulumaksunsa. Nyt näemme, että satsaus kannatti, koska tyttö on menestynyt hyvin myös parempitasoisessa koulussa. Kolmanneksi paras todistus oli Hrisillä, joka on ollut nyt kaksi vuotta mukana kerhossa. Neljännen kunniakirjan sai Sashko, joka on tänä vuonna koulun ohella osallistunut aktiivisesti seurakunnan musiikkitoimintaan Sashon ohjauksessa. Kerhon toiminnasta vastaavat Zlatka ja Sasho ovat viisaasti pitäneet huolta siitä, että hyvä harrastus ei ole mennyt koulunkäynnin ohitse.

Läksykerhon kauden päättäjäisissä oli mukana kerhon henkilökunnan lisäksi asianajaja Petromir ”Pepi” Kantchev sekä yhteistyökumppanimme Stefan Stefanov vaimonsa Anken kanssa. Pepi on pitkäaikainen tukijamme, jonka kontaktit viranomaisiin ja eri seurakuntien vastuuhenkilöihin ovat olleet kullanarvoisia. Stefan Stefanov tuli viime syksynä työhön mukaan rahoittajana organisaationsa (Bulgarian Aid Mission) kautta. Stefan ja Anke olivat liikuttuneita kerhon pienestä päättäjäiseremoniasta. He jatkavat ensi vuonna yhteistyötä kanssamme ja ovat edelleen luvanneet huolehtia Sashon ja Zlatkan palkoista. Meidän harteillemme jää vastuu kerätä tarvittavat varat kerhon muihin kuluihin, kuten auton ylläpito, polttoaine-, lämmitys- ja sähkömaksut ja lapsille tarjottavan ruoan hankintamenot.

VMK 2016 paattajaiset yhteiskuva

Ihan kaikki kerholaiset eivät päässeet päättäjäisiin – tässä kuitenkin suurin osa. Oikeassa laidassa kerhon ohjaaja Zlatka ja neljäntenä vasemmalta autonkuljettaja ja apuohjaaja Sasho.

Toivomme, että syksyllä 2016 kerhon toiminta voi edelleen jatkua, sillä näemme, kuinka näiden romanilasten ja –nuorten kyvyt ja usko itseensä ovat alkaneet kukoistaa kannustuksen kautta. Kerholaisista kaksi tyttöä ovat jo lukiossa ja ensi syksynä Tsetsko aloittaa ammattiopinnot hotelli- ravintola- ja matkailualalla. Pienemmät oppilaat tarvitsevat tukeamme koulutiellä pärjäämiseen ja toiselle asteelle siirtyneet nuoret tarvitsevat edelleen rohkaisua, jotta jaksavat käydä koulun loppuun saakka. Erityisesti lukioikäiset romanitytöt ovat muutoin vaarassa avioitua alaikäisinä ja lopettaa koulunkäynnin perheen perustamisen vuoksi.

Jos haluat olla mukana tukemassa kerhon toimintaa, voit lahjoittaa kertaluontoisesti tai kuukausittain Fida Internationalin kautta. Lue lisää nettisivuiltamme.

VMK 2016 paattajaiset Miro

Seurakunnan pastori Miro ojentaa mitalit kerholaisille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s